HTML

E-mail marketing szoftver

Üdv a Protopmail e-mail marketing rendszer blogjában! Blogunkban elsősorban e-mail marketinggel kapcsolatos szakmai cikkeinket olvashatod,valamint a legújabb fejlesztéseinkkel ismerkedhetsz!

Friss topikok

Címkék

Címkefelhő

Tartalom gyártás automatizált marketingfolyamatokhoz

2016.09.15. 10:16 protopmail

sipos_zoli.jpginterjú Sipos Zoltánnal, a Marketingszoveg.com főszerkesztőjével

A marketing automatizáció egyik legnagyobb kihívása, hogy hogyan töltsük meg tartalommal az automatizált marketing folyamatainkat. A leggyakoribb probléma, amivel a Protopmail tanácsadói egy marketing automatizációs bevezetési projekt során találkoznak, hogy az ügyfél nem tudja, hogyan állíthat elő megfelelő tartalmat az automatizált e-mail sorozataihoz, csalikhoz, blog bejegyzésekhez. Az ezzel kapcsolatos problémákra ad választ Sipos Zoltán előadása az idei E-mail marketing konferencián. Ebben az interjúban a fenti probléma lehetséges megoldásairól kérdeztük.

Protopmail: Az idén te is előadsz az E-mail marketing konferencián. Mondanál pár mondatot arról, mi is lesz az előadásod témája, és nagyjából miről fog szólni?

Sipos Zoltán: Átvesszük, hogy hogyan lehet automatizált marketingfolyamatokhoz tartalmakat készíteni – ez egyre fontosabb és fontosabb téma lesz, ahogy a marketingautomatizáció terjed.

A tartalomkészítés egyszerre könnyebb és nehezebb. Könnyebb, mert ha egyszerre készíted el egy teljes folyamat anyagait, akkor egységesebb lesz, könnyebb azonos üzenetet adni, nagyobb rálátásod van a teljes képre.

Nehezebb viszont, mert egy időben több anyagot kell készítened, hogy el tudjon indulni a folyamat. Tapasztalataim szerint a klasszikus kampányt szívesen kiadják ügynökségeknek, az automatizálást viszont szakértővel (akár belső, akár külső), ügynökséggel oldják meg, és magára a folyamatra fókuszálnak – így lesz egy kiváló csontváz, amibe írt valami szöveget jobb esetben a marketinges, és jó esetben vonzó. Ha ezt kiadják, akkor sokszor csak azt adják át, hogy 6 hírlevél ide, 8 blogbejegyzés oda, ez a téma, ez a cél – de a teljes stratégiát nem adják át, vagy nem adnak felhasználói fiókot a szövegírónak, hogy maga kedvére felfedezze a funnelt.

Számítunk persze arra, hogy a technológia beérik, és szorosabb együttműködésekkel gyönyörű és hatékony automatizált folyamatok születnek.

P: Ha valaki most kezd hozzá egy marketing automatizációs rendszer bevezetéséhez, akkor tartalom stratégia és tartalom gyártás szempontjából mik az első lépések, amit meg kell tennie?

S.Z.: Mérje fel pontosan, hogy mi az a folyamat, amit automatizálni fog, és minden hibalehetőségre nézzen rá. Például a számlázást automatizáltan is ellenőrizned kell, ha egy ügyfél által kitöltött űrlapról húzod be az infókat - ha elgépeli és te kiszámlázod rossz névre vagy címre, akkor büntethetnek.

P: Sokan azt mondják, hogy nincs ötletük, hogyan tudnának a potenciális ügyfeleiket érdeklő tartalmat előállítani. Mit javasolsz nekik, honnan merítsenek ihletet?

S.Z.: Fogd fel úgy a tartalomkészítést, mint a termékfejlesztést – hiszen valóban terméked van, csak épp a figyelmi piacon, ahol kattintásokkal, oldalon töltött idővel és feliratkozásokkal fizetnek.

A témák, kérdések és rengeteg adat már megvan a cégben (ügyfélszolgálat, bejövő kérdések), a fórumokban, kulcsszókutató eszközökben. Az ihletmerítés és témakeresés nem kitalálás, hanem rátalálás.

P: A másik szokásos kifogás, hogy még ha ötletük lenne is, de se idejük se energiájuk erre. Nekik mit mondanál?

S.Z.: Szervezzék ki. Ha van rá keret, és megértették, hogy a jó szövegen múlik az eladások nagy része, akkor logikus lépés a kiszervezés – ha felismerem, hogy vannak profik, akik nálam jobban csinálják, illetve kiszámoltam, hogy a jobb szöveggel elért nagyobb megnyitásom, több lájkom és több eladásom bőven fedezi, akkor üzleti öngyilkosság nem kiszervezni.

Ezt nem azért mondom, mert szövegírócég vagyunk. A marketingszöveg.comon külön cikk szól arról, hogy egy most induló cég miért ne szervezzen ki semmit erején felül, és hogyan írhatnak jó szövegeket – főleg az előfizetős anyagok felérnek egy képzésféleséggel.

Mi a postázást is kiszervezzük. Nem azért, mert én vagy a kollégáim nem tudnánk feladni a leveleket, hanem egyszerűen munkaidőben nem éri meg az, hogy sorban álljunk.

A szövegírásra embert felvenni nagyon nehéz: alig találsz tehetségeket (valószínűleg képezned kell), és ha egyedül van, akkor hamar kiég. Szükségszerűen eljut a növekedéssel minden cég oda, hogy kiszervezze a feladatokat.

P: Ha csak egy dolgot javasolhatnál egy cégnek tartalommarketingjének javítása érdekében, akkor mi lenne az?

S.Z.: Készítsenek olyan anyagokat, amiket ők is elolvasnának. Ha az anyag téged sem köt le, téged sem szórakoztat, te sem látod az értékét, akkor nem tartalommarketinget végzel, hanem webszemetet gyártasz.

Ez persze nem azt jelenti, hogy magadnak írj, hiszen valószínűleg a célcsoportod érdeklődése nem azonos a tiéddel.

A minőségi tartalommal megnyered a csata felét. A rossz tartalmat a legjobb terjesztés sem menti meg, a jó tartalom sokszor önmagától szárnyra kap.

A marketingautomatizálás egy eszköz, ami az ügyfeleket nem érdekli. Az ügyfél a végeredményért választ téged: jó anyagok, pontos szállítás, gyors visszajelzések – hogy ezt automatizációval oldod meg vagy anélkül, az végeredményben mindegy. Óvok minden marketingest attól, hogy a technológiafétisünk miatt elveszítsük a célt: az ügyfél elégedettségének szolgálatát.

Köszönjük az interjút! Az érdeklődők találkozhatnak veled október 12-én az V. E-mail marketing konferencián, ahol további részleteket hallhatnak majd arról, hogyan kell tartalommal megtölteni egy marketing automatizációs projektet.

Foglalja le a helyét már most, hogy le ne maradjon! Kattintson ide a regisztrációhoz!

 

Szólj hozzá! (0 hozzászólás)

A bejegyzés trackback címe:

https://emailmarketingszoftver.blog.hu/api/trackback/id/tr9711706803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása