HTML

E-mail marketing szoftver

Üdv a Protopmail e-mail marketing rendszer blogjában! Blogunkban elsősorban e-mail marketinggel kapcsolatos szakmai cikkeinket olvashatod,valamint a legújabb fejlesztéseinkkel ismerkedhetsz!

Friss topikok

Címkék

Címkefelhő

Így cselezd ki a Gmail tabokat!

2013.08.22. 14:57 protopmail

A Gmail pár hónapja vezette be az úgynevezett tabokat, amelyekkel talán már mindannyian találkoztatok. A tabok lényege, hogy különböző szempontok szerint több csoportba sorolja a leveleket, mint egy a postafiókodon belül több kis fiókot hozott létre, és annak megfelelően, hogy a leveled mondjuk egy közösségi oldaltól, vagy reklám levélként érkezett, szortírozza azokat a különböző kis fiókokba, tabok alá.

gmail_tabs.png

A 3 alap tab közé tartozik a Primary Inbox, azaz ide érkeznek a fontosnak vélt leveleid, a másik a Social tab, ide a közösségi oldalaktól érkező e-maileidet teszi a Gmail. A harmadik, és e-mail marketing szempontból az egyik legfontosabb az a Promotions tab. Ezentúl minden olyan e-mail, amelyet a Gmail hírlevélnek vél ide, ez alá a tab alá kerül.

Ez miért okozhat problémát az e-mail marketingesek számára?

Azért, mert igaz, hogy ezzel a rendszerrel talán jobban átláthatóak az e-mailek, azonban a promóciós célzatú hírlevelek nem lesznek egyből szem előtt. Így csökkenhet a megnyitások száma, ami egyenes arányban csökkenti a konverziós mutatókat is.

Ezt a problémát sajnos még nem lehet olyan trükkökkel orvosolni, mint a spam mappába kerülést. (Ugye tudod: csupa kisbetű, csupa nagybetű használata, leiratkozó link mellőzése egyből spamnek számít.) Ebben az esetben egyből a Promotions tab alá megy a hírleveled.

Egy nagyon egyszerű tippünk azért van, hogy hogyan cselezheted ki a Gmailt.

Szűrd ki az e-mail listáidon azokat a feliratkozókat, akik Gmail-es e-mail címmel regisztráltak nálad, és készíts nekik egy külön hírlevelet.

Ebben a hírlevélben tájékoztasd őket,arra, hogy a hírleveleidet ezentúl is megfogják kapni, csak éppen a Promotions tab alatt keressék. Valamint arra is megkérheted őket, hogy a leveledet adják hozzá a címlistájukhoz, vagy csillagozzák meg azokat. Ezáltal már a Primary Inboxba kerülnek a levelek, így egyből szembe jönnek az olvasóval a hírleveleid, növelve ezzel a megnyitások számának esélyét.

  A ProTopMail_Facebook_kiskep.jpgProtopmail teljes körű, professzionális e-mail marketing rendszer közép- és  nagyvállalatok számára-Keressen velünk pénzt!

Címkék: google email marketing hírlevél Gmail Gmail tab

Szólj hozzá! (0 hozzászólás)

A bejegyzés trackback címe:

https://emailmarketingszoftver.blog.hu/api/trackback/id/tr105471233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása