HTML

E-mail marketing szoftver

Üdv a Protopmail e-mail marketing rendszer blogjában! Blogunkban elsősorban e-mail marketinggel kapcsolatos szakmai cikkeinket olvashatod,valamint a legújabb fejlesztéseinkkel ismerkedhetsz!

Friss topikok

Címkék

Címkefelhő

Adatvédelmi törvény 7. rész

2012.08.15. 12:06 protopmail

A cikksorozat előző részei: 1. rész2. rész3. rész4. rész5. rész6. rész

Már az előző számunkban rátértünk az automatizált adatkezelésre. Több olvasónknak is volt kérdése a téma kapcsán, éppen ezért szeretnénk összefoglalni az automatizált adatkezeléssel kapcsolatos tudnivalókat. Az egyértelműség kedvéért szeretnénk pontosítani, hogy automatizált adatfeldolgozásról akkor beszélünk, ha az érintettek személyes jellemzőinek az értékelése kizárólag automatizált adatfeldolgozó eszközzel, pl. egy számítógépes szoftverrel történik továbbá az ezen az értékékelésen alapuló döntést is kizárólag automatizáltan, emberi beavatkozás nélkül hozza meg a rendszer. 

Automatizált adatfeldolgozással történő adatkezeléssel elsősorban a kockázatértékelés, biztosítás és hitelkérelmezés során lehet találkozni. A kizárólag automatizált adatfeldolgozással hozott döntés meghozatalára csak valóban indokolt esetben kerülhet sor, akkor ha a döntést valamely szerződés megkötése vagy teljesítése során hozták (feltéve, hogy azt az érintett kezdeményezte), vagy törvény ad erre lehetőséget. 

Az érintettet az adatkezelés megkezdése előtt – a korábban ismertetett tájékoztatási kötelezettség alapján – tájékoztatni kell arról, hogy kizárólag automatizált adatfeldolgozás útján történik a döntéshozatal. Amennyiben az adatalany kéri, tájékoztatni kell az adatfeldolgozás során alkalmazott módszerről és annak lényegéről, továbbá az érintett számára biztosítani kell, hogy kifejthesse álláspontját az automatizált adatfeldolgozásról, illetve annak eredményéről.

Adatbiztonság követelménye

Sajnos egy jogszabályban nincs mód arra, hogy az adatok védelmét szolgáló lépéseket, technikai- és szervezési intézkedéseket részletesen meghatározza, annál is inkább, mert nehéz minden esetre egy kaptafát húzni. A törvény értelmében az adatkezelő tetszés szerint választhatja meg az adatok biztonságát garantáló eszközöket és módszereket. Mindezek betartására a komoly anyagi és büntetőjogi szankciók teszik érdekeltté az adatkezelőket. Az adatkezelőnek kötelessége kivédeni az adatokhoz való jogosulatlan hozzáférést. 

A következő számunkban még egy gondolat erejéig az adatbiztonság követelményével foglalkozunk majd.

Az adatkezeléssel kapcsolatos cikksorozatunk szakmai hátterét a Privacy Policy Online Services biztosítja.

A ProTopMail_Facebook_kiskep.jpgProtopmail teljes körű, professzionális e-mail marketing rendszer közép- és  nagyvállalatok számára-Keressen velünk pénzt!

Szólj hozzá! (0 hozzászólás)

A bejegyzés trackback címe:

https://emailmarketingszoftver.blog.hu/api/trackback/id/tr14701804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása