HTML

E-mail marketing szoftver

Üdv a Protopmail e-mail marketing rendszer blogjában! Blogunkban elsősorban e-mail marketinggel kapcsolatos szakmai cikkeinket olvashatod,valamint a legújabb fejlesztéseinkkel ismerkedhetsz!

Friss topikok

Címkék

Címkefelhő

Adatkezelési szabályok - 5. rész

2012.08.13. 15:53 protopmail

A cikksorozat előző részei: 1. rész2. rész3. rész4. rész

Előző számunkban az adatok feldolgozásával kezdtünk el foglalkozni. Ahogy említettünk, adódnak olyan speciális helyzetek, például nagy mennyiségű számlázás esetében, amikor az adatkezeléshez nem szükséges az érintett személyek hozzájárulását kérni. 

Ilyenkor elegendő az adatfeldolgozó megjelölése az adatkezelési tájékoztatóban. Ebben az esetben az adatok átadása nem az érintett rendelkezésén alapszik, ezért a jogalkotó úgynevezett garanciális kötelezettségek előírásával biztosítja a személyes adatok védelméhez való jog érvényesülését.   

Ekkor a személyes adatokkal kapcsolatos döntési kompetencia az adatkezelőnél van, így az adatkezelő határozza meg az adatfeldolgozó jogait és kötelezettségeit, utasítást ad az adatfeldolgozási műveletekre. Mindezek következményeként az adatkezelés jogszerűségéért az adatkezelő felel. Az adatfeldolgozó a rendelkezésére bocsátott adatokat természetesen kizárólag az adatkezelő rendelkezései szerint dolgozhatja fel.  

Ez az a helyzet, amikor az adatfeldolgozó bizonyos mértékben átveszi az adatkezelő feladatait és az általa ellátott feladatokért felelősséggel tartozik, ennek megfelelően az adatok biztonságáért is. Az adatfeldolgozó a tevékenysége ellátásához további adatfeldolgozót nem vehet igénybe, azaz úgy nem lehet adatkezelést végezni, hogy az adatfeldolgozás bizonyos részét az adatkezelő kiadja egy cég vagy vállalkozás részére, mely egy újabb alvállalkozóval teljesíti a feladatát.  

Az adatfeldolgozó csak olyan szinten vonhat be a tevékenységébe alvállalkozót, hogy az a személyes adatokat nem ismerheti meg. Arra van lehetőség, hogy az adatkezelő több céget is bevonjon az adatok feldolgozásába, de közvetlenül neki kell bevonnia a személyes adatokat kezelő cégeket a tevékenységbe. 

Fontos, hogy az adatfeldolgozó saját céljára semmiképpen sem használhatja fel az adatfeldolgozásra kapott adatokat, így nem is kapcsolhatja össze egyéb adatbázisaival, pl. az adatok ellenőrzése céljából sem. Olyan szervezetet nem lehet megbízni az adatfeldolgozással, amely érdekelt a feldolgozandó személyes adatokat felhasználó üzleti tevékenységben. 

A következő számunkban még néhány gondolat erejéig az adatfeldolgozással foglalkozunk, kitérve az automatizált adatfeldolgozásra. 

Az adatkezeléssel kapcsolatos cikksorozatunk szakmai hátterét a Privacy Policy Online Services biztosítja.

A ProTopMail_Facebook_kiskep.jpgProtopmail teljes körű, professzionális e-mail marketing rendszer közép- és  nagyvállalatok számára-Keressen velünk pénzt!

Szólj hozzá! (0 hozzászólás)

A bejegyzés trackback címe:

https://emailmarketingszoftver.blog.hu/api/trackback/id/tr634701781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása