HTML

E-mail marketing szoftver

Üdv a Protopmail e-mail marketing rendszer blogjában! Blogunkban elsősorban e-mail marketinggel kapcsolatos szakmai cikkeinket olvashatod,valamint a legújabb fejlesztéseinkkel ismerkedhetsz!

Friss topikok

Címkék

Címkefelhő

Big Data - Adatban a hatalom

2014.09.25. 14:53 protopmail

Az interneten böngészve, webáruházakban járva, keresőkben keresve jelentős adatmennyiség keletkezik az interneten, amelyek mind a felhasználói szokásokról árulkodnak. Ezt a hatalmas adatmennyiséget nevezzük Big Datának.

Ma az információ hatalom, nem az gazdag, akinek sok pénze van, hanem az, akinek sok adat áll rendelkezésre, hiszen abból tudja, hogy ki mire költse a marketing költségvetését, és így miből lesz sokkal több bevétele.

Azonban amíg ezeket az adatok külön-külön kezeljük, nem biztos, hogy kellő mennyiségű és minőségű információt nyújtanak ahhoz, hogy hatékonyan kihasználhassuk a bennük lévő potenciális erőt és kinyerjük belőlük azt a tudást, ami a vásárlói, felhasználói szokásokra vonatkozik.

Azonban mára a technika és a marketing szoftverek, webanalitikai rendszerek segítségével már arra is lehetőségünk van, hogy ezeket az adatokat együtt is, egy csatornán belül vizsgáljuk.

Például arra is alkalmas, hogy a hírlevelek hatását abból az aspektusból is megvizsgáljuk, hogy a több interakciós lépésből realizálódó értékesítések esetében, hogyan segítik az egyes csatornák ezeknek a megvalósulását.

Vagyis, meg tudjuk vizsgálni azt, hogy a párhuzamosan használt marketingeszközeink mennyire hatnak egymásra. Így kiszámolható, hogy mire éri meg költeni, mennyire nyereséges egy kampány önmagában, vagy kiegészítve több marketing eszközzel.

Valamint természetesen arra is megoldás, hogy a felhasználói szokásokat minél jobban megismerve, minél jobban és hatékonyabban tudjuk kiszolgálni őket, pl. személyre szabott kampányokkal, ajánlatokkal.

Ezért fontos, hogy minél több információt begyűjtsünk a weboldal látogatókról, webáruházban vásárlókról, hírlevél megnyitókról.

 landscape-of-big-data.jpg

 Mennyi adat keletkezik az interneten?

Ha kíváncsi vagy, hogy hogyan tudod az analitikai adatokat konverzió növelésre használni, akkor gyere el a IV. E-mail marketing konferenciára, ahol az egész napot a témának szentejük!

 

Címkék: email marketing analitika webanalitika big data hírlevél küldés email marketing konferencia

Szólj hozzá! (0 hozzászólás)

A bejegyzés trackback címe:

https://emailmarketingszoftver.blog.hu/api/trackback/id/tr596730723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása