HTML

E-mail marketing szoftver

Üdv a Protopmail e-mail marketing rendszer blogjában! Blogunkban elsősorban e-mail marketinggel kapcsolatos szakmai cikkeinket olvashatod,valamint a legújabb fejlesztéseinkkel ismerkedhetsz!

Friss topikok

Címkék

Címkefelhő

Gmail + Google+ = Spam veszélyben vagyunk?

2014.01.17. 09:31 protopmail

Ezt a kérdést vetette fel bennünk a Google egy héttel ezelőtti bevezetése, mely lehetővé teszi, hogy olyan személyeknek is küldj e-mailt, akinek sosem volt meg az e-mail címe.google_Google+_spam_email_1.png

Ezt az újítás azonban még csak azok a felhasználók élvezhetik, akiknek van Gmail és a Google + accountjuk is. Az új funkció lényege, hogy egy új e-mail írásakor a Gmail a Google+-osok közül is javasol címzettet, még akkor is, ha sosem váltottunk vele e-mail címet.

Szerencsére azért a Google gondolt az adatvédelemre is, mert a funkció kikapcsolható. A Google+-osok csak akkor fogják meglátni az e-mail címünket, ha levelet írunk nekik, és mi is csak akkor látjuk az övéket, ha válaszolnak a levelünkre. Valamint ez a funkció kikapcsolható.

Az hogy a két rendszer, a Gmail és a Google+ összekapcsolódik, egyfelől örvendetes más felől aggályokat keltő lehet.

Örvendetes, mert abban az esetben, ha pl. egy régi ismerősnek szeretnél üzenetet küldeni, de nem tudod az e-mail címét, akkor így is könnyen tudsz neki e-mailt küldeni.

Az aggályokat pedig abban véljük felfedezni, hogy ez a funkció azoknak is engedélyezett, akik nincsenek az ismerősi köreinkben. Ebben az esetben mit lehet tenni? Ahogy azt már feljebb írtuk a funkció kikapcsolható, azonban mi van akkor, ha valaki nem kapcsolja ki ezt a funkciót, vagy elfelejti kikapcsolni? Akkor bárki hozzáférhet az e-mail címünkhöz ?!

Ezért felmerül a kérdés, hogy mi van akkor, ha valaki az így szerzett e-mail címeket összegyűjti és felhasználja? Hiszen az ördög sosem alszik, és ma már nem nagy művészet összegyűjteni e-mail címeket egy adatbázisba. Így ezeket az e-mail címeket akár spam-ek küldésére is felhasználhatja, ami ugye törvényellenes.

Magyarországon például a 2001. évi CVIII. tv. (röviden Ektv vagy Ekertv), azaz a Spam törvény szabályozza, és bünteti.  A törvény  kimondja, hogy „... reklám természetes személynek, mint reklám címzettjének közvetlen megkeresése módszerével, így különösen elektronikus levelezés vagy azzal egyenértékű más egyéni kommunikációs eszköz útján ... kizárólag akkor közölhető, ha ahhoz a reklám címzettje előzetesen egyértelműen és kifejezetten hozzájárult.

Nem kívánunk tippeket adni senkinek, hiszen mi is, a Protopmail csapata szigorúan elzárkózunk mindenféle a spam tevékenységtől, azonban elgondolkodtató, hogy a közeljövőben akár ezek szerint ezzel a módszerrel is bárki hozzáférhet a személyes e-mail címünkhöz, és bombázhat minket mindenféle kéretlen levéllel.  

Címkék: spam email hírlevél Google Gmail Google+

Szólj hozzá! (0 hozzászólás)

A bejegyzés trackback címe:

https://emailmarketingszoftver.blog.hu/api/trackback/id/tr335762394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása